054-2025253
טלפון: 054-2025253 | דוא"ל: co.natalie@gmail.com

תבשיל שעועיות

ישנם שלוש סוגי שעועיות שאני אוהבת לערבת ביניהן, שעועית אזוקי,שעועית לוביה ושעועית שחורה קטנה. 
אך ניתן לעשות זאת עם כל סוג של שעועית שאתם אוהבים.


יום לפני:
השרייה - קחו ככוס מכל סוג שעועית שימו בקערה מלאו אותה מים, החליפו את המים של 8 שעות.
השרייה חשובה מאחר והיא עוזרת להוציא חלק מהגזים, ומרככת את הקטנייה מעט ובכך מקצרת את תהליך הבישול.

בצל 1 גדול קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
חבילה של ערמונים, חתוכים לרבעים
שעועיות לאחר השרייה
תבלינים: מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט, מעט קינמון (עפ"י טעם אישי)

קחו סיר גדול הדליקו להבה גדולה, שמנו בשמן זית, כאשר השמן התחמם הכניסו את הבצל עד שהתחיל להזהיב קלות, אח"כ הכניסו את השום והערמונים, המשיכו לטגן כדקה עד שתי דקות.
הכניסו את השעועיות, ערבבו מעט עם שאר המרכיבים ושיפכו מים עד 3 ס"מ משפת הסיר, הוסיפו את התבלינים.
כסו את הסיר עד לרתיחה לאחר מכן פתחו מעט את מכסה הסיר כך שהאדים יוכלו לצאת בקלות.
בשלו עד שהשעועיות רכות לגמרי (כשעתיים עד שעתיים וחצי).

*זיכרו לשים לב לכמות המים בסיר ולהוסיף בעת הצורך.

בתאבון!